Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kerstfeest

Maandag 21 december organiseerde ziekenzorg Zeebrugge hun jaarlijks kerstfeest in zaal Albatros , er waren 155 personen ingeschreven die konden genieten van een gezellige namiddag met koffie en kerstgebak en een leuke babel ,eerst was er bezinning door onze Pastoor Fernand ,er was ook bezoek van de kerstman en kerstvrouw en die hadden een attentie voor iederreen ,daarna was er een reuze tombola met prachtige prijzen,en als afsluiter een kerstkoek met hesp en kaas chocolademelk en koffie tot de buikjes rond waren.

Hier wat sfeerbeelden.

Osteoporose en vermoeide benen

Maandag 16 november was onze ontmoetingsnamiddag over osteoporose en vermoeide benen in zaal Albatros.

Wel 100 mensen luisteren aandachtig  naar de uitleg van Dokter J De Rycke en Dokter M  Lanckneus over de belangrijke oorzaken van botbreuken  enz.

Ook de zaakvoerder van De Pretre orthopedie gaf een zeer interesante uitleg over orthopedische schoenen ,met daarvoor onze beste dank.

Natuurlijk mocht een kopje koffie en cakes niet ontbreken.

En een afspraak voor volgend jaar staat al vast in onze agenda.

Concert 14 november 2015

Ziekenzorg Zeebrugge gaf haar jaarlijks concert op zaterdag 14 november in de goed verwarmde Sint Donaaskerk en dit onder zeer grote belangstelling ,wel 100 kijklustigen genoten van de prachtige muziek van de Harmonie  en Symfonieorkest “De Zeegalm” onder artistieke leiding van Hans Vermeersch ,en in de pauze konden ze genieten van een gratis drankje.

Dag van de Chronische Zieken

Op dinsdag 13 oktober had het feest plaats van de Chronische zieken in zaal Albatros te Zeebrugge.
Eerst was er bezinning door onze Proost Fernand.
Met 130 personen genoten we van een rijk gevulde menu : aperitief met een wachtbordje : tomatensoep met balletjes : kalfsgebraad met groentjes en kroketjes : verwenbordje met minigebakjes tot de buikjes rond waren, met de geur van lekkere koffie.
3 koppels vierden hun huwelijksverjaardag en één iemand was jarig namelijk : Paula Vandamme en Roger Dessein 65 jaar getrouwd : Georges Allaert en Iréne Teetaert 60 jaar getrouwd :
Margriet Vanderbeke en Maurice Vermaele 50 jaar getrouwd : en Maria Debel vierde haar 85 ste verjaardag ,aan iedereen een dikke proficiat van het bestuur van Ziekenzorg Zeebrugge.
Het nuttigen van één of meer dagschotels mocht zeker ook niet ontbreken,en ook een prachtige tombola viel in de smaak van iedereen.

Hier wat mooie plaatjes.

Uitstap Koksijde

Op maandag 07 september deden we een halve daguitstap met de bus naar Koksijde,met 50 personen brachten we een bezoek aan het opleidingscentrum voor Blindengeleide honden,we werden daar hartelijk ontvangen met geurende koffie en een lekker gebakje.

Interessant om te zien hoe deze honden worden opgeleid,ongelooflijk hoe de hond veranderd wanneer zijn gareel wordt aangedaan,van speels naar geconcentreerd want hij moet werken.

We hadden nog tijd over om nog een zonnig terasje mee te pakken in het prachtige Veurne,om daarna lekker te gaan eten in het t'SPaans Kwartier in Izenberge.

Dagreis Mechelen

Donderdag 18 juni vertrokken we met een grote bus van albions tours met 82 goedgemutste personen en een prachtig weertje op dagreis naar Mechelen.

Eerst dronken we een koffietje in "Restaurant - The Atrium" waar we ons middagmaal en ook het avondeten namen.

We brachten eerst een bezoek aan de Sint Rombouts kathedraal ,en in de namiddag zetten we koers naar het speelgoedmuseum , zeker een aanrader voor jong en oud.

Hier wat kiekjes van de huisfotograaf Paula.

Uitstap met de kernleden naar Nieuwpoort

Dinsdag 02 augustus deden we een uitstap met de bestuursleden naar 'Centrum - Westfront' in Nieuwpoort ,dat is een gloednieuw centrum dat opgebouwd werd in de kelderverdieping van het Albert I monument .

Het bezoekerscentrum opent met de inval van de Duitse troepen in augustus 1914 en eindigt bij de heropbouw van de kuststad Nieuwpoort.

Panorama staat centraal,mede door de ronde structuur van het gebouw.Binnenin staat een groot scherm waar het verhaal in beelden wordt gebracht.

Magische Shownamiddag

Op maandag 11 mei hadden we Hilbelmaro uit Drongen ,een goochelaar op bezoek,er waren 114 personen aanwezig en het was een zeer leuke show ,er is zeer veel gelachen en iedereen ging tevreden naar huis,het was een zeer geslaagde namiddag.

Hier wat leuke foto s van Paula.

Paasfeest maandag 06 april

Traditie zoals ieder jaar wordt ons paasfeest gehouden op Paasmaandag .

Onze namiddag begon met bezinning gebracht door onze Proost Fernand

125 personen namen deel aan een uitgebreide koffietafel en dat was dik in orde,er was ook een tombola met prachtige prijzen ,waaronder ook fruit en groetenmanden.Als afsluiter nog een paashaas met hesp en kaas,de dag kon niet meer stuk.

Ontmoetings namiddag

Op  maandag 16 maart hadden we onze ontmoetings namiddag .

(SOS onwel worden flauwtes en bewusteloosheid ) 64 personen waren aanwezig die aandachtig luisterden naar  een deskundige lesgever verpleegkunde ,nadien kon men nog napraten bij een lekker pot koffie  en fhee met versnapering.

In de krant...

ziekenzorg zeebrugge